Aleš Lisac: »Priložnosti so, na njih se moramo le odzvati«

Pogovor-SabinaLisacLjubljana, 2. april 2016 – V četrtek, 31. marca 2016, je ob 19. uri v prostorih Acceleration Business City HUBa potekal drugi letošnji Success Story dogodek,

katerega gost je bil mag. Aleš Lisac. Pogovor je moderirala Sabina Đuvelek, strokovna direktorica Zavoda Ypsilon.

Po uvodnem nagovoru direktorice Zavoda Ypsilon, Anamarije Meglič in Sanje Subić, predstavnice podjetja Finančni Trgi d.o.o., je oder prevzel mag. Aleš Lisac, marketinški guru. Zase pravi, da je čisto navaden podjetnik, ki se od leta 1989 trudi preživeti na trgu. Kariero je začel s še 3 prijatelji, s katerimi so ustanovili d.o.o. še preden so vedeli, kaj bo njihova dejavnost. Podjetje so ustanovili bolj za šalo kot zares, vendar so že v prvih treh letih uspeli. Delno je k temu pripomoglo dejstvo, da je trg skokovito rasel, delno pa to, da so imeli nekaj znanja in pravega mentorja. Lisac je izpostavil dve vrsti ljudi – posamezniki, ki se lažje zaposlijo v večjih korporacijah, katere omogočajo varnost in tiste, ki se bolje počutijo v dinamičnem okolju. Podjetništvo namreč pomeni, da sam skrbiš zase in hkrati tvegaš, da na trgu dovolj prodaš in da se lahko preživljaš. Podjetniki pa bi tudi težje zdržali v korporacijah, saj so kreativni, imajo veliko idej in so delo pripravljeni kreirati po svoje. Mag. Lisac želi svojim otrokom dati tisto, kar so njegovi starši dali njemu. Neomejeno možnost izobrazbe. Sam pravi, da sta mu veliko prinesli dve odločitvi – opravljen tečaj desetprstnega tipkanja, ki mu zelo prav pride še danes in MBA, ki ga je naredil v Ameriki.


Lisac123

 

»Dogodek je bil super, ker je bilo občinstvo odlično,

videl sem v očeh, da si mladi želijo informacij, radi

hodijo na take dogodke in so pripravljeni na nove

informacije. Večina mladih si ne bi vzela čas za

dogodek v četrtek zvečer, kjer boš nekoga poslušal.

Vsebina ni bila čisto ista kot na predavanjih ali

seminarjih, ker so bila tudi vprašanja unikatna in

pripravljena za današnji večer. Tudi občinstvo je veliko

spraševalo, kar je bilo super, tako so izvedeli kar so

želeli.« mag. Aleš Lisac

 

 

 

 

Prodaja je dejavnost, katero mag. Lisac obvlada. Je avtor dnevnika marketinškega guruja in več seminarjev o prodaji. Za uspešen zaključek prodaje Lisac svetuje, naj vse okoliščine pripravimo tako, da v veliki meri ne pride do zavrnitve: »Obstaja več načinov in nivojev prodaje, pomembno je, da izberemo pravega. Enostavneje je namreč zavrniti nekoga po elektronski pošti, kot po telefonu ali celo osebno«.

Za konec je mag. Lisac mladim svetoval: »Čim več stvari preizkusite sedaj, ker s tem najmanjizgubite.«

 

Po uradnem delu dogodka je sledila še kultura pitja vina, pridružil se nam je mladi vinar Matej Kralj iz Vinske kleti Kralj. Mladi vinar nam je predstavil štiri vrste vina v popolnoma

prenovljeni embalaži.

 

Večer pa smo popestrili tudi z nagradno igro našega novega partnerja Finančni trgi d.o.o., ki bodo enemu od sodelujočih podelili enoletno naročnino na revijo ALFA.

 

Več informacij na: www.ypsilon.si

 

 

12717871_1106533812703285_4068257711226613896_n
Fotografija 1: Skupinska fotografija

 

Fotografija 2: Matej Kralj, mladi vinar

 

vinaKralj
Fotografija 3: Podučili smo se o kulturi pitja vina, z nami je bil Matej Kralj iz Vinske kleti Kralj

Kategorije: Pretekli dogodki