BUSINESS HIVE

MEDNARODNO CASE-SOLVING TEKMOVANJE

Business Hive je naš največji projekt, ki ga navadno organiziramo vsako pomlad in se ga udeleži več kot 140 študentov. Gre za eno izmed največjih mednarodnih case-solving tekmovanj v Sloveniji.

Maruša Šmid, vodja BH 2024: “Glavni namen projekta je ustvariti neprecenljivo izkušnjo za študente, pridobiti kreativne in inovativne rešitve za poslovne izzive podjetij in zagotoviti povezovalno vez med podjetji in študenti.”

Podjetja vsako leto priskrbijo primere, ki temeljijo na resničnih težavah, s katerimi se srečujejo. Skupine, ki so sestavljene iz slovenskih in tujih študentov dobijo manj kot 72 ur, da ugotovijo rešitev za predstavljen problem.

Da tekmovanje poteka še bolj zabavno, za to poskrbijo naši gostje z delavnicami. Ti z različnimi idejami in izkušnjami skušajo dodatno motivirati in pomagati udeležencem na poti do njihove rešitve.

Nekaj utrinkov iz preteklih let

Po ustvarjalnem vikendu intenzivnega dela, rešitev predstavijo podjetju. Predstavniki podjetja izberejo skupino z najboljšo idejo, ki je nagrajena z denarno nagrado in referenčnim pismom.

Namen takega tekmovanja je, da podjetja pridobijo kreativne ideje in se povezujejo z nadobudnimi študenti. Študentje pa imajo priložnost družiti se s predstavniki podjetja in pridobivati izkušnje s področja reševanja poslovnih problemov.

Nejc, Špela, Vita in Tina, udeleženci BH 2020:  “Business Hive nam je zagotovil izjemno izkušnjo. Naučili smo se timskega dela, dela v poznih nočnih urah in predvsem potrpežljivosti. Odlični primeri so nam omogočili, da smo se še bolj poglobili v znanje, ki smo ga pridobili tekom študija. Na fakulteti namreč primanjkujejo predvsem praktične izkušnje in veseli smo, da nam Business Hive ponuja ravno to. Če bi imeli možnost, bi se takšnega dogodka udeležili ponovno.”

UDELEŽENCI SO REŠEVALI IZZIVE NASLEDNJIH PODJETIJ

Več utrinkov iz preteklih tekmovanj lahko najdete tudi na naših socialnih omrežjih.