Business Hive 2020 Plugged-In Edition

Business Hive je letos potekal preko spletne strani med 8. In 10. novembrom 2020,  na katerega se je udeležilo 150 slovenskih in tujih študentov različnih fakultet.

Business Hive 2021 organizacijska ekipa

Del organizacijske ekipe BH 2020.

Na tekmovanju so bili razdeljeni na več podskupin, ki so skušali v 72 urah poiskati inovativne, kreativne, ter poslovne rešitve slovenskim podjetjem – Danfoss, Novartis, UniCredit Bank in Vzajemna.

Danfoss logotipNovartis logotip
UniCredit Bank logotipVzajemna logotip

Izzivi podjetij so bili različni in zanimivi za študente, saj so podjetja skušala približati znamko, ter njeno prepoznavnost med mladimi. Poleg tega so pa med študenti se spletali zanimiva prijateljstva, nabirali izkušnje, podjetja so pa tako pridobila vpogled mladih na znamke in prepoznavanje ambicioznih študentov.

Liza Abram, vodja projekta: »Največji izziv je bila hitra reorganizacija celotnega dogodka v online obliko in ustvariti “pravo” vzdušje Business Hive projekta preko zaslona.«

Business Hive 2020

Liza Abram, vodja projekta Business Hive 2020.

»Business Hive nam je zagotovil izjemno izkušnjo. Naučili smo se timskega dela, dela v poznih nočnih urah in predvsem potrpežljivosti. Odlični primeri so nam omogočili, da smo se še bolj poglobili v znanje, ki smo ga pridobili tekom študija. Na fakulteti namreč primanjkujejo predvsem praktične izkušnje in veseli smo, da nam Business Hive ponuja ravno to. Če bi imeli možnost, bi se takšnega dogodka udeležili ponovno.« – Nejc, udeleženec Business Hive 2020

Logotipi sponzorjev BH 2020

Sponzorji Business Hive 2020.

Za dodatno dogajanje znotraj tekmovanje so poskrbeli še naši gostje v okviru zanimiv delavnic. Maja Voje, nam je približala temo o tem kako razviti mednarodno uspešno kariero, o rasti podjetja, iskanje lastnih talentov in kako doseči zmago v življenju in poslu. Naša druga gostja Vesna Sodnik, je govorila o javnem nastopanju, nastopanje pred mediji in karizmi.  Tretji gost je bil Matija Goljar, ki je svojo podjetniško pot začel pri 19 letih in nam zaupal, da je večino prostega časa porabil za mreženje s slovenskimi podjetji, ter predstavil poslovne uspehe, ter kot četrta gostja Klara Leben, znana pod imenom inbedwithklara, je svojo pot začela s fotografiranjem in deljenju zgodb različnih ljudi, danes pa velja za uspešno podjetnico, saj ima svojo lastno podjetje.

Business Hive 2020

Jutranji program s Klaro Leben.

Liza Abram, MG: »V spominu nam bo ostalo to, da smo imeli možnost izpeljati kvaliteten online dogodek skupaj s pomočjo štirih slovenskih podjetij – Danfoss, Novartis, UniCredit Bank in Vzajemna.«

Kljub temu, da je Business Hive potekal ON-LINE, za študente in podjetja ni bilo to nobena ovira, saj so se oboji zabavali, se veliko naučili, ter spletli neke vezi. Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo, sponzorjem in vsem ostalim sodelujočim, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi projekta, pa se zahvaljujemo.