HUMANITARNI ALARM

POMAGAMO LJUDEM V STISKI

Pri projektu Humanitarni alarm želimo vsako leto z vrsto dogodkov opozoriti na problematiko socialne šibkosti posameznikov v družbi in spodbujamo solidarnost in medsebojno pomoč.

Manca Filo, vodja HA 2024: “ Projekti kot je HA so pomembni, ker poosebljajo pravi duh prazničnega časa. Namen za tem projektom je spodbujanje občutka za skupnost, širjenje veselja med tistimi, ki so v stiski ter spodbujanje vrednot sočutja in velikodušnosti.

Humanitarni alarm je še eden izmed projektov, ki se uspešno izvaja že vrsto let. Gre za sklope različnih družbenih akcij, s katero želimo ozavestiti študente o pomenu medsebojne pomoči in jih spodbuditi ne le k razmišljanju, ampak tudi k aktivnemu reševanju družbenih problematik, kot so socialna in ekonomska neenakost.

NEKAJ UTRINKOV IZ PRETEKLIH LET

Sredstva smo že zbirali za številne ogrožene skupine in posameznike, kot so paraolimpijca Branko Đurić in sicer  pomoč pri organizaciji zbiranja sredstev, Anina zvezdica – pomoč pri zbiranju prostovoljnih prispevkov in hrane, Animal Angels pomoč pri zbiranju hrane za živali,  za Društvu za nenasilno komunikacijo smo pa s prodajo rož zbirali sredstva. Decembra 2020 smo 3-tedensko dobrodelno akcijo pripravili za kar 3 različne skupine: živali, otroke in starostnike.

Več utrinkov iz preteklih tekmovanj lahko najdete tudi na naših socialnih omrežjih.