Business Hive 2023

Od 31. marca do 2. aprila 2023 je potekalo že 12. zaporedno študentsko tekmovanje Business Hive. Fakulteto je za 72 ur zasedlo 160 študentov iz različnih področij, ki jih je združila želja po novih izkušnjah in reševanju poslovnih izzivov.

Udeležence je najprej pozdravila nekdanja dekanja Ekonomske fakultete, prof. dr. Metka Tekavčič, ki je izrekla dobrodošlico podjetjem in študentom zaželela srečo pri reševanju izzivov. Srečo jim je zažele tudi predsednik študentskega sveta, Matej Lino Pirc.

Na pozdravni slovesnosti je doc. dr. Blaž Zupan s študenti delil nasvete in trike design thinkinga, tekom vikenda pa je svoje strokovno znanje in vpoglede za učinkovito predstavitev predala še Nina Dremelj, predsednica Poslovnih angelov Slovenija.

Udeležencem so letos poslovne izzive podala 4 podjetja – Atlantic Grupa, Generali, Kearney in Novartis in Slovenia. Po ustvarjalnem vikendu, polnem novih izkušenj, poznanstev in zabavnih aktivnosti, so ekipe predstavnikom podjetij predstavile inovativne in kreativne rešitve, ter jih popolnoma navdušili s strukturiranimi in dobro pripravljenimi predstavitvamii. Najboljše ekipe so bile na koncu nagrajene z referenčnim pismom in finančno nagrado v višini 1000 €.

Business Hive 2023 je študentom ponudil odlično priložnost za povezovanje s podjetji in dragocene izkušnje, znanja ter spomine, ki jih bodo spremljali za vse življenje.