MG teden trajnosti

Zeleni MG je naš novi projekt na temo trajnosti. Naš namen je ozaveščati
javnost o problematiki odpadkov, predvsem plastičnih vrečkah, ki močno
onesnažujejo okolje. 3. julija vsako leto obeležujemo mednarodni dan brez
plastičnih vrečk. Mi si želimo stopiti še korak naprej in ta dan podaljšati na
cel teden trajnosti. V sklopu projekta Zeleni MG bomo v tednu med 3.7. in 10.7. izvedli tri
aktivnosti, namenjene podjetjem in posameznikom.

S sloganom ”Razmišljaj zeleno, ne samo modro,” želimo tako podjetja kot posameznike spodbuditi h kritičnem razmišljanju in k aktivnemu iskanju preprostih, okolju prijaznejših alternativ v vsakdanjem načinu življenja.

Dve aktivnosti smo se odločili organizirati za posameznike in eno za podjetja. Podjetja lahko v sklopu projekta k lepšemu in bolj čistemu okolju pripomorejo tako, izvedejo zbiralno akcijo oblačil in igrač, ki jih je potrebujejo več (vendar so še uporabna) ter s tem hkrati tudi pomagajo ljudem v stiski. Te stvari bomo po zaključeni akciji predali izbrani dobrodelni ustanovi. Pri aktivnosti so se nam pridružila tri podjetja: DeltaHub, Equa in Plastika Skaza.

Drugi dve aktivnosti pa sta namenjeni posameznikom. V torek, 6. julija, bomo izvedli kuharsko delavnico. Maša Trubačev, tekmovalka iz oddaje MasterChef, nas bo naučila skuhati obrok brez plastičnih odpadkov. V tednu med 3.7. in 10.7. pa bomo na našem Instagram profilu izvedli tudi izziv, kjer bomo širšo publiko pozvali, da tudi oni delijo z nami njihov prispevek za lepši jutri planeta in vseh nas.

Vabilo na zero waste kuharsko delavnico z Mašo Trubačev.