Zaključili smo prvi teden projekta Zeleni MG!

V preteklem mesecu smo uspešno zaključili naš novi 1-tedenski projekt Zeleni MG. S tem projektom smo želeli združiti dejanja naših članov, podjetij in ostalih posameznikov v eno misel – Misliti zeleno, ne samo modro – in tako z majhnimi dejanji prispevati k čistejšemu okolju.

V tednu med 3. in 10. julijem smo skupaj s tremi slovenskimi podjetji pripravili tudi zbiralno akcijo oblačil in igrač njihovih zaposlenih. V zbiralni akciji so sodelovali: DeltaHub, Equa in Plastika Skaza.

Skupaj smo zbrali zavidljivo veliko stvari, ki smo jih predali Zavetišču za brezdomce Ljubljana in Kriznemu centru za otroke in mladostnike Marelična hiša. Veseli smo, da so še uporabna oblačila in igrače našla nov dom pri tistih, ki so stvari potrebovali in se jih resnično razveselili. Hkrati pa bi se radi tudi iskreno zahvalili podjetjem, ki so se odzvala našemu povabilu. S tem so pokazala, da jim je mar tako za okolje, v katerem živimo, kot tudi za sočloveka. Z udeležbo v ti akciji pa sta podjetji Equa in Plastika Skaza le še potrdili, da si njihovi zaposleni prizadevajo živeti v skladu s poslanstvom podjetja čisto vsak trenutek.

Naši članici na poti v Krizni center – dobra volja je obvezna! 🙂
Zbrane stvari, ki smo jih podarili Kriznemu centru za otroke in mladostnike – Marelična hiša
Del zbranih stvari, ki smo jih podarili Zavetišču za brezdomce Ljubljana.
Del zbranih stvari, ki smo jih podarili Zavetišču za brezdomce Ljubljana.

V torek, 6. julija, smo pod vodstvom Maše Trubačev, tekmovalke šova MasterChef 2021, izvedli zero waste kuharsko delavnico. Skupaj smo se naučili skuhati kruhove cmoke s piščančjim golažem, pri tem pa smo porabili prav vse ostanke zelenjave, iz katerih smo skuhali tudi domačo jušno osnovo. Zelo smo veseli, da se je delavnice udeležilo tudi nekaj mlajših otrok. Iskreno se zahvaljujemo tudi Maši, ki si je za nas vzela čas in nas popeljala skozi celotno delavnico.

Priprava domače jušne osnove
Domači kruhovi cmoki
Priprava zelenjavnega golaža

Čez celoten teden smo na našem Instagram profilu tudi ozaveščali naše sledilce tako, da smo vsak dan objavili enega od naših ukrepov za bolj trajnostno življenje. V izziv smo vključili tudi druge ljudi, da so tudi oni z nami delili svoj prispevek. Tako smo skupaj pokazali, da lahko za čistejše okolje lahko nekaj naredi vsak dan prav vsakdo od nas.

Zadovoljni smo, da smo projekt uspešno izpeljali do konca in se pri tem naučili veliko novega, se zabavali ter hkrati naredili nekaj dobrega za okolje in družbo. Zagotovo bomo projekt Zeleni MG ponovili tudi v prihodnje, saj imamo za projekt še veliko svežih idej, predvsem pa zagona, ki smo ga dobili ob pripravi teh aktivnosti.